Εκδήλωση προς τιμή των αποφοίτων και αρίστων – Απονομή χορηγιών από το Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» και τη Σχολική Εφορεία Καραβά – 29.12.2020

Ο Δήμος Καραβά, το Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» και η Σχολική Εφορεία Καραβά διοργανώνουν, την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7.00μμ, στο Royal Hall στη Λευκωσία (οδός Ξάνθης Ξενιέρου 29, 1015, Παλιά Λευκωσία), την εκδήλωση προς τιμή των αποφοίτων νέων με Καραβιώτικη καταγωγή και την εκδήλωση απονομής χορηγιών σε πρωτοετείς φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά που παρακολουθούν σπουδές σε κολλέγια, ανώτερες σχολές ή Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού και έχουν εξασφαλίσει βαθμολογία άριστα στο απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν όλοι οι απόφοιτοι Λυκείων, Τεχνικών και Ιδιωτικών Σχολών που κατάγονται από τον Καραβά, της σχολικής χρονιάς 2019-2020. Στη συνέχεια θα δοθούν χορηγίες σε όλους τους απόφοιτους που έχουν εξασφαλίσει άριστα στο απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης (18,5/20) και φοιτούν στο πρώτο έτος σπουδών.

Οι χορηγίες θα δοθούν από το Ταμείο Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» και το Κληροδότημα της Σχολικής Εφορείας Καραβά Γεώργιου Τσίμον.

Το Ταμείο Υποτροφιών Καραβά ιδρύθηκε με εισφορές που δόθηκαν από το ζεύγος Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα, συνολικού ποσού 500,000 ευρώ, με στόχο να επιβραβεύονται νέοι του Καραβά που διακρίνονται για το χαρακτήρα και τις επιδόσεις τους. Τις χορηγίες θα απονείμει ο επίτιμος πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και ιδρυτής του Ταμείου Υποτροφιών Καραβά κ. Νίκος Σιακόλας.

Το Ταμείο του Γεώργιου Τσίμον ύψους επίσης 500,000 ευρώ, δημιουργήθηκε από το κληροδότημα που άφησε ο αείμνηστος Γεώργιος Τσίμον με τη διαθήκη του στη Σχολική Εφορεία Καραβά με το οποίο θα βοηθούνται με υποτροφίες άριστοι φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά.

Για τους δικαιούχους της χορηγίας:

  • Όσοι νέοι με καταγωγή τον Καραβά και τα περίχωρα, Ελιά, Φτέρυχα, Παλιόσοφο και Μότιδες, πληρούν τα κριτήρια (απολυτήριο Μέσης εκπαίδευσης 18.5 και άνω και βρίσκονται στο πρώτο έτος πανεπιστημιακών σπουδών) θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση με τίτλο «Γενική Αίτηση για χορηγία 2020», η οποία βρίσκεται πιο κάτω.

Γενική αίτηση για χορηγία με συγκατάθεση επεξ. – 2020

  • Επιπλέον της γενικής χορηγίας που λαμβάνουν όλοι οι άριστοι απόφοιτοι, η Σχολική Εφορεία Καραβά θα δώσει φέτος 3 πλήρεις υποτροφίες σε νέους με βάση κριτήρια, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει στο απολυτήριο τους βαθμό 19 και πάνω. Όσοι πληρούν τα κριτήρια μπορούν να συμπληρώσουν την πιο κάτω αίτηση «Αίτηση για χορηγία Σχολικής Εφορείας Καραβά «Κληροδοτήματος  Γεωργίου Τσίμον».

Ανακοίνωση προκήρυξης Υποτροφιών 2020

Αίτηση για χορηγία Σχολικής Εφορείας Καραβά – κληροδότημα Τσίμον 2020

Όλες οι αιτήσεις θα πρέπει να φτάσουν στα γραφεία του Δήμου Καραβά μέχρι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.

Σημειώνουμε ότι λόγω της πανδημίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Royal Hall. Κατά την εκδήλωση θα προσφερθεί δείπνο και θα τηρηθούν αυστηρά όλες οι πρόνοιες των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για τον σκοπό αυτό απαιτείται:

  1. Ονομαστική δήλωση όλων όσων θα συμμετέχουν.
  2. Κάθε απόφοιτος μπορεί να συνοδεύεται από δύο άτομα της οικογένειάς του μόνο.
  3. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε όσους παραλείψουν να δηλώσουν
  4. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποτείνεστε στα γραφεία του Δήμου τηλ 22516937.