Αφιέρωμα στις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου – 26.3.14


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αφιέρωμα στις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955


Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, η καθιερωμένη εκδήλωση «Αφιέρωμα στις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955 με διοργανωτή το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών και τη στήριξη του Δήμου Καραβά.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Κερύνειας κ. Σοφοκλής Φυτής,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας και άλλοι κοινοτάρχες της επαρχίας, ο αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγρού κ. Αντώνης Τσολάκης, εκπρόσωπος της Ρωσικής Πρεσβείας, πρόεδροι και εκπρόσωποι Σωματείων και Οργανώσεων της Επαρχίας Κερύνειας, δημότες και φίλοι του Καραβά.








 

Αναμνηστική φωτογραφία με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τους ομιλητές και τα παιδιά του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας που συμμετείχαν στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου και τον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Νίκο Χατζηστεφάνου καθώς και τρεις πολύ αξιόλογες παρουσιάσεις με ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες για την κωμόπολη Καραβά. Ο Δρα Γιάννης Ηλιάδης παρουσίασε ομιλία με θέμα «Ο αρχιτεκτονικός τύπος του ναού της Παναγίας Ευαγγελίστριας Καραβά», ο Δρα Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου ομίλια για τον «Σολωμό (Σόλων) Φραγκουλίδη και το αγιογραφικό του έργο στο ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας Καραβά», και η κα Πίτσα Χαρμαντά Πρωτοπαπά ομιλία με θέμα «Σελίδες από τον αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59 στον Καραβά».


Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε με ποιοτική προσέγγιση και πετυχημένο τρόπο από το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά Λουκία Μούγη.


Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, συμμετείχαν 30 παιδιά από το Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας, τα οποία άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκομένους, παρουσιάζοντας μια συγκινητική μουσική ενότητα με τραγούδια που συνδέονται με τη συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας και τον πόθο για επιστροφή και δικαίωση. Την επιμέλεια και τη διδασκαλία του μουσικού προγράμματος είχε ο καθηγητής μουσικής Χρίστος Σταυρινίδης.