ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΑΒΙΩΤΩΝ – 19.4.19

Πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά με μεγάλη επιτυχία, η καθιερωμένη πασχαλινή συγκέντρωση των Καραβιωτών, που διοργάνωσε τη Δευτέρα της Λαμπρής, ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς», το Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ Καραβά «Λάμπουσα» και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά.

Η εκδήλωση της Δευτέρας της Λαμπρής, η οποία είχε ως στόχο την αναβίωση των εθίμων του τόπου μας και τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών, πραγματοποιήθηκε στο Δασικό πάρκο Πολεμιδιών στη Λεμεσό. Της εκδήλωσης προηγήθηκε προσκύνημα της εικόνας του Αγίου Γεωργίου Καραβά που επαναπατρίσθηκε πρόσφατα και δέηση στην εκκλησία της Παναγίας Γλυκιώτισσας που βρίσκεται στον χώρο του πάρκου. Η δέηση τελέστηκε από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσόστομο.

Ακολούθησε συνεστίαση η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία με συμμετοχή πέραν των 200 Καραβιωτών και φίλων του Δήμου Καραβά. Δόθηκε σε όλους η ευκαιρία να ανταλλάξουν τις ευχές τους για το Πάσχα και να δημιουργηθεί μια εορταστική ατμόσφαιρα μέσα από τη χαρά της επανασύνδεσης.

Μετά τη συνεστίαση διοργανώθηκαν παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια. Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση έδωσαν με τη μαζική τους συμμετοχή τα παιδιά και οι νέοι του Καραβά. Σε όλους τους νικητές των διαγωνισμών δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής από τον Δήμο Καραβά.

Διακαής επιθυμία των Καραβιωτών παραμένει η επιστροφή στα σπίτια και τη γη τους και ο εορτασμός του Πάσχα να γίνεται σε ένα ελεύθερο Καραβά.