Πρωινή συνάντηση Καραβιώτισσων – 9.3.2023

 

Μαζικά έδωσαν το παρών τους οι Καραβιώτισσες, στην πρωινή εκδήλωση/συνάντηση που διοργάνωσε ο Δήμος Καραβά προς τιμή τους, για την Ημέρα της Γυναίκας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και σε αυτήν παρευρέθηκαν πέραν των 100 κυριών με καταγωγή τον Καραβά.

Σε κλίμα συγκίνησης οι Καραβιώτισσες συναντήθηκαν ξανά και η μνήμη όλων ταξίδεψε πίσω στον Καραβά που έζησαν και αγάπησαν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή του τραγουδιού «Ύμνος του Καραβά», του αείμνηστου πρώην Δημοτικού Συμβούλου Καραβά Δημήτρη Κοζάκου. Ακολούθησε χαιρετισμός/καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Καραβά Νίκο Χατζηστεφάνου, ο οποίος κάλεσε σε μονόλεπτη σιγή, στη μνήμη των προσφιλών προσώπων που έφυγαν από τη ζωή και των αδικοχαμένων θυμάτων της πρόσφατης τραγωδίας στα Τέμπτη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες που τιμούν τον Καραβά με τη δράση και προσφορά τους. Ως ένδειξη εκτίμησης στις γυναίκες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Καραβά προσέφερε εκ μέρους του Δήμου, ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στην κάθε μια, ενώ η Δημοτική Σύμβουλος Σωτήρα Ποταμίτου τους δώρισε τσαντάκι με προϊόντα μακιγιάζ.

Η τέως Βουλευτής Ρούλα Μαυρονικόλα απεύθυνε στη συνέχεια μια εξαιρετική ομιλία με θέμα την Κύπρια γυναίκα πρόσφυγα, η οποία άφησε τις Καραβιώτισσες κατασυγκινημένες.

Τη συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κερύνειας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τέλεσε αγιασμό και έδωσε τις ευχές και ευλογίες του στις παρευρισκόμενες.

Σε όλες τις παρευρισκόμενες προσφέρθηκε καφές/τσάι και αλμυρά, μια προσφορά των θυγατέρων των μ. Ευγενίας και Χρυστάλλας Παγδατή, εις μνήμη των μητέρων τους.

Ο Δήμαρχος προσκάλεσε ξανά σε νέα συνάντηση των γυναικών του Καραβά την Τετάρτη της Διακαινησίμου, 19 Απριλίου 2023, η ώρα 10.30 π.μ. στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών. Προγραμματίζεται να τσουγκρισθούν αυγά και να προσφερθούν οι παραδοσιακές φλαούνες. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας θα φροντίσει για τις διευθετήσεις.