Πασχαλινή εκδήλωση Καραβιωτών «Δευτέρα της Λαμπρής» – 6.5.2024

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η καθιερωμένη πασχαλινή εκδήλωση των Καραβιωτών, τη Δευτέρα της Λαμπρής 6 Μαΐου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Χριστιάνα» στην Αλάμπρα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Καραβά, σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς», το Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ Καραβά «Λάμπουσα» και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά.

Η εκδήλωση της Δευτέρας της Λαμπρής, στόχο έχει την αναβίωση των εθίμων του τόπου μας και τη σύσφιγξη των δεσμών μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών.  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν 300 περίπου Καραβιώτες και φίλοι του Δήμου Καραβά. Σε μια χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα δόθηκε η ευκαιρία σε όλους όσους παρευρέθηκαν να ανταλλάξουν τις ευχές τους για το Πάσχα.

Ο Συντονιστής της εκδήλωσης και Δημοτικός Σύμβουλος Καραβά Πανίκος Μανώλη, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου και ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά, με την προσδοκία της Ανάστασης της σκλαβωμένης γης μας.

Μετά τη συνεστίαση διοργανώθηκαν παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια στον εξωτερικό χώρο, όπως αυγοδρομίες, σακουλοδρομίες, τράβηγμα σχοινιού κ.α. Τη γενική οργάνωση των παιχνιδιών είχε ο Δημοτικός Σύμβουλος Καραβά Πανίκος Μανώλη. Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση έδωσαν με τη μαζική τους συμμετοχή τα παιδιά και οι νέοι του Καραβά. Σε όλους τους νικητές των διαγωνισμών δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής από τον Δήμο Καραβά.

Ευχή και προσευχή μας ο επόμενος εορτασμός του Πάσχα να γίνει σε ένα ελεύθερο Καραβά.