ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 3ου ΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ Δ. Σ. ΚΑΡΑΒΑ

Συμπληρώθηκε ο τρίτος χρόνος θητείας του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά. Μια χρονιά εξαιρετικά παραγωγική, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν πολλές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες. Πιο κάτω καταγράφεται σύντομος απολογισμός του χρόνου αυτού.

 

Εθνικό Θέμα/Διαφώτιση

  1. Το Εθνικό Θέμα και τα Θέματα Διαφώτισης αποτέλεσαν προτεραιότητα του Δήμου Καραβά. Για τον σκοπό αυτό έγιναν συνεχείς ενέργειες, είτε ως Δήμος ξεχωριστά, είτε σε συνεργασία με την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, τους δύο άλλους Δήμους της Επαρχίας, Κερύνειας και Λαπήθου, το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς», την Ένωση Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας και τον Όμιλο Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας.
  • Μεταξύ άλλων, διοργανώθηκαν εκδηλώσεις/δράσεις για τις επετείους της εισβολής και επιδόθηκαν ψηφίσματα στις Πρεσβείες των 5 μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, στάληκαν υπομνήματα σε Κυβερνήσεις και πραγματοποιήθηκαν επαφές με ξένους αξιωματούχους.
  • Ο Δήμος Καραβά συνδιοργάνωσε την Εβδομάδα Επαρχίας Κερύνειας την περίοδο 8-18 Νοεμβρίου. Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων, στις 18 Νοεμβρίου, ο Δήμος Καραβά διοργάνωσε διάλεξη από τον κ. Κυριάκο Δημητριάδη με θέμα «Ο Πενταδάκτυλος, τα Κεφαλόβρυσα και τα Κάστρα του», ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Καραβά σε συνεργασία με τα συμβούλια Νεολαίας των κατεχόμενων Δήμων Κερύνειας και Λαπήθου διοργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας και καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου. Προκηρύχτηκε επίσης από τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας της Επαρχίας, Παγκύπριος Μαθητικός Διαγωνισμός Σχεδιασμού Αφίσας για παιδιά και νέους από 10 έως 18 ετών. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 160 παιδιά και νέοι.
  • Ο Δήμος συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην έκθεση που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, η Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων και ο Δήμος Λεμεσού με τίτλο «Μνήμες Κατεχόμενης Γης», η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κήπο Λεμεσού την περίοδο 14-15 Νοεμβρίου. Στις 15 Νοεμβρίου το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Λανίτειο θέατρο στη Λεμεσό, η εκδήλωση καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.
  1. Κατά τη διάρκεια του έτους ο Δήμαρχος συμμετείχε σε διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, στις οποίες μίλησε για την πλούσια δράση του Δήμου. Αρκετές από τις εκπομπές απευθύνονταν και στους αποδήμους.
  2. Έγινε διαφώτιση για τον Καραβά και το Κυπριακό πρόβλημα στην πόλη Suceava της Ρουμανίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αντιπροσωπείας του Δήμου τον Ιούνιο του 2019.
  3. Εκτυπώθηκε διαφωτιστικό φυλλάδιο για τον Καραβά και τον φερβολιτέ στα Ρουμάνικα, το οποίο διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής της αντιπροσωπείας του Δήμου στη Ρουμανία.
  4. Ετοιμάστηκε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Καραβάς», βασισμένο στο ομώνυμο Λεύκωμα. Το ντοκιμαντέρ ετοίμασαν αφιλοκερδώς οι Πάμπος Χαραλάμπους και Πάμπος Μελαχρινός.
  5. Ο κατεχόμενος Δήμος Καραβά ήταν ο τιμώμενος Δήμος στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ρουμανική Πρεσβεία για την Εθνική Ημέρα Ρουμανίας, τον Νοέμβριο του 2019. Ο Δήμος παρουσίασε έκθεση φερβολιτέ και banner με πληροφορίες για τον Καραβά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε όλο το Διπλωματικό Σώμα της Κύπρου.
  6. Συνεχίστηκαν οι επαφές με τη Δικοινοτική Επιτροπή για το θέμα της συντήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, ειδικά της συντήρησης της Μονής της Αχειροποιήτου και του κοιμητηρίου Καραβά. Η Επιτροπή πληροφόρησε τον Δήμο ότι σύντομα θα ξεκινήσει η συντήρηση του κοιμητηρίου Καραβά.
  7. Ο κατεχόμενος Δήμος Καραβά παρουσιάστηκε στην Αθήνα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου, στο οίκημα της Κυπριακής Εστίας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Ελλάδος και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και περιλάμβανε παρουσίαση του λευκώματος «Ο Καραβάς», προβολή του ντοκιμαντέρ για τον Καραβά και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυπριακούς και ελληνικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα Νεολαίας του Δήμου Καραβά.

 

Σχέσεις με αδελφοποιημένους Δήμους

  1. Την περίοδο 17-22 Αυγούστου ο Δήμαρχος παρευρέθηκε στις καθιερωμένες εκδηλώσεις του Δήμου Αμυνταίου «Τα Αμύνταια», που διοργανώνονται κάθε χρόνο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρόσκληση του απερχόμενου Δημάρχου κ. Κώστα Θεοδωρίδη. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία του Δημάρχου Καραβά με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Άνθιμο Μπιτάκη, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση των άριστων σχέσεων των δύο αδελφοποιημένων Δήμων.
  2. Διοργανώθηκε επίσκεψη στον αδελφοποιημένο Δήμο Κυθήρων τέλη Αυγούστου- αρχές Σεπτεμβρίου του 2019. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία του Δήμου Καραβά, που ήσαν ο Δήμαρχος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μάριος Μούγης, παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων. Συμμετείχε επίσης στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά την Τούρκικη εισβολή του 1974 και για όλους όσους απέθαναν στην προσφυγιά, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στον Καραβά Κυθήρων. Οργάνωσε επίσης διάλεξη του Καθηγητή Αντρέα Βοσκού και του τέως Δημάρχου Κυθήρων Θεόδωρου Κουκούλη με θέμα την Κυθήρια και την Κύπριδα Αφροδίτη.
  3. Στην παρουσίαση του Καραβά που έγινε στην Αθήνα παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Λειψών και Κυθήρων και ο τέως Πρόεδρος του Συλλόγου Καραβά Σπάρτης.
  4. Έγιναν επαφές με τον Δήμο Suceava με προοπτική την αδελφοποίηση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Δήμου στη Ρουμανία για την υπογραφή του πρωτοκόλλου πολιτιστικής συνεργασίας με την ΟΥΝΕΣΚΟ Ρουμανίας.
  5. Υπάρχει πρόταση για αδελφοποίηση με τον Δήμο Δερόπολης Β. Ηπείρου – Αλβανίας.

 

Διοικητικά θέματα και θέματα Λειτουργίας

  1. Λειτούργησε με επιτυχία, για τρίτη χρονιά, ο θεσμός του Συμβουλευτικού-Συντονιστικού Σώματος Καραβιωτών με τη συμμετοχή των νυν και προηγούμενων Προέδρων των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των οργανωμένων συνόλων Καραβά. Στόχος του Σώματος είναι η ενημέρωση και αλληλοστήριξη μεταξύ των οργανωμένων συνόλων του Καραβά και ο συντονισμός των κοινών δραστηριοτήτων τους.
  2. Λειτουργεί ο θεσμός της συνάντησης όλων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των οργανωμένων συνόλων του Καραβά.
  3. Ολοκληρώθηκαν και εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις στο καταστατικό του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών.
  4. Άρχισε η διαδικασία για την ενσωμάτωση του Καταστατικού του Ταμείου Ευημερίας Καραβιωτών στο Καταστατικό του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία δημιουργίας νέου ιδρύματος, ώστε το Ταμείο να μπορεί να συνεχίζει αυτόνομα και απρόσκοπτα τη λειτουργία και δράση του.

 

Θέματα Οικήματος

  1. Συνεχίστηκε η αναδιαμόρφωση των χώρων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών (ΠΙΚ).
  2. Ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση αποθηκευτικού χώρου στο υπόγειο του οικήματος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών.
  3. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή στεγάστρου στον υπαίθριο χώρο του οικήματος.
  4. Ξεκίνησε η αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών του οικήματος με φωτιστικά LED για εξοικονόμηση ρεύματος.
  5. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης και τακτοποίησης του χώρου της κουζίνας.
  6. Επιδιορθώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα πυρανίχνευσης και εγκαταστάθηκαν φωτιστικά εξόδου κινδύνου.
  7. Συνεχίζονται οι ενέργειες ώστε ο Δήμος και τα υπόλοιπα Σώματα που στεγάζονται στον χώρο να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς Ασφάλειας και Υγείας.
  8. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταγραφής της κινητής περιουσίας του Δήμου Καραβά.
  9. Ολοκληρωθήκαν από τους Καραβιώτες αρχιτέκτονες Γρηγόρη Πατσαλοσαββή, Χάρη Σολωμού και Αλέξανδρο Ποστεκκή, τα σχέδια του Μνημείου που θα είναι αφιερωμένο στους Καραβιώτες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, τους νεκρούς και αγνοουμένους της Τουρκικής εισβολής και στους θανόντες στην προσφυγιά και συνεχίστηκε η συλλογή χρημάτων για την ανέγερση του. Το Μνημείο αναμένεται να αναγερθεί μπροστά από το οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών εντός του 2020.

 

Κοινωνικός τομέας

  1. Συνεχίστηκαν οι συναντήσεις και ψυχαγωγία των συνταξιούχων και ηλικιωμένων Καραβιωτών. Διοργανώθηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά πρωινές συναντήσεις συνταξιούχων σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Στη Λευκωσία έγιναν δύο συναντήσεις κατά τη διάρκεια του έτους στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, στη Λεμεσό η συνάντηση έγινε στο οίκημα του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας και στην Πάφο στο Πολιτιστικό Κέντρο Λέμπας.
  2. Σε συνεργασία με τα υπόλοιπα οργανωμένα σύνολα του Καραβά συνεχίζεται η προσπάθεια βοήθειας άπορων οικογενειών, μέσω του Ταμείου Ευημερίας Καραβιωτών.

 

Πολιτιστικός τομέας

Ο Δήμος και τα οργανωμένα σύνολα Καραβά καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για προώθηση της πολιτιστικής δράσης των Καραβιωτών, κυρίως με την προβολή, διατήρηση του και μεταλαμπάδευση της τέχνης του «φερβολιτέ». Το 2019 έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες.

  1. Υπογράφηκε στις 24/6/19 πρωτόκολλο πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καραβά, της Ρουμανικής Εθνικής Επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων, Κέντρων και Συνδέσμων της ΟΥΝΕΣΚΟ, με απώτερο στόχο την δημιουργία δικτύου χωρών για τον φερβολιτέ. Η εκδήλωση υπογραφής του πρωτοκόλλου έγινε στη Ρουμανία.
  2. Σε συνέχεια της υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας, φιλοξενήθηκε Ρουμανική αντιπροσωπεία στην Κύπρο και έγινε ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΠΙΚ στις 27 Νοεμβρίου 2019.
  3. Εκτυπώθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, καθώς και banner για τον Καραβά και τον φερβολιτέ στα Ρουμάνικα.
  4. Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας της Ρουμανικής αντιπροσωπείας, πραγματοποιήθηκε έκθεση φερβολιτέ, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ρουμανική Πρεσβεία για την Εθνική Ημέρα Ρουμανίας, στην παρουσία ολόκληρου του διπλωματικού σώματος της Κύπρου.
  5. Ξεκίνησε η προεργασία για την ετοιμασία δίγλωσσης έκδοσης για τον φερβολιτέ. Η έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί και να εκτυπωθεί εντός του 2020.
  6. Διοργανώθηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά τα μαθήματα εκμάθησης «φερβολιτέ» στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών. Εκπαιδεύτρια η Καραβιώτισσα Καλλισθένη Κοσιάρη Λουκά.
  7. Ο Δήμος Καραβάς συμμετείχε ως τιμώμενος Δήμος στις εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που πραγματοποίησε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, στην πλατεία Αρχιεπισκοπής. Ο Δήμος παρουσίασε έκθεση του κεντήματος «φερβολιτέ» και το παιδικό χορευτικό συγκρότημα μια όμορφη χορευτική ενότητα.
  8. Ο Δήμος συμμετείχε με έκθεση φερβολιτέ και άλλων κεντημάτων, στις εκδηλώσεις που έγιναν στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομίας στις 28 Σεπτεμβρίου 2019.
  9. Ο Δήμος Καραβά συμμετείχε με έκθεση φερβολιτέ στο Φεστιβάλ Κοιλανίου «Αφάμεια», που έγινε την περίοδο 5-6 Οκτωβρίου 2019.
  10. Έγιναν επαφές με την Υπάτη Αρμοστεία της Δημοκρατίας στο Λονδίνο και με την ΟΥΝΕΣΚΟ Ρουμανίας και υποβλήθηκε αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για επιχορήγηση της διοργάνωσης έκθεσης φερβολιτέ στη Ρουμανία και στο Λονδίνο εντός του 2020.

 

Σχέσεις με Σωματεία Απόδημων Καραβιωτών

  1. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, στις 26 Αυγούστου 2019, ημερίδα για τους απόδημους Καραβιώτες. Η συνάντηση είχε σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των οργανωμένων συνόλων του Καραβά και των Σωματείων των απόδημων Καραβιωτών ΗΠΑ, Αγγλίας και Αυστραλίας, την εξεύρεση τρόπων στήριξης των απόδημων Καραβιωτών και τον συντονισμό των ενεργειών και των δραστηριοτήτων των αποδήμων με τα οργανωμένα σύνολα του Καραβά στην Κύπρο. Η ημερίδα διοργανώθηκε από τον Δήμο Καραβά και τελούσε υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου.
  2. Ο Δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου και το Μέλος του Δ.Σ. Αλέξανδρος Ποστεκκής μετέβηκαν την περίοδο 23-28 Οκτωβρίου στο Λονδίνο, όπου συμμετείχαν στην καθιερωμένη πολιτιστική εκδήλωση «Ο Χορός του Λεμονιού», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αποδήμων Λαπήθου, Καραβά και Περιχώρων Μεγάλης Βρετανίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Λονδίνο, η αντιπροσωπεία του Δήμου Καραβά είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Κύπριο Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου και άλλους αποδήμους και να παρευρεθεί σε διάφορες εκδηλώσεις της ομογένειας.

 

Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά

  1. Συνεχίστηκε για ακόμη μια χρονιά με επιτυχία η δραστηριοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά. Το Συμβούλιο Νεολαίας έχει καθιερωθεί ως θεσμός, ο οποίος μέσα από το έργο του, προσφέρει την ευκαιρία σε νέους και νέες με καταγωγή τον Καραβά, να γνωριστούν μεταξύ τους και να συνειδητοποιήσουν την κοινή καταγωγή τους και τα τόσα πολλά που τους ενώνουν. Η αλληλογνωριμία και σύσφιγξη των σχέσεών τους γίνονται μέσα από τη δημιουργική απασχόληση και υγιή ψυχαγωγία τους κατά τον ελεύθερο τους χρόνο, με την ανάπτυξη και καλλιέργεια του αθλητισμού, του πολιτισμού, της περιβαλλοντικής συνείδησης και του εθελοντισμού.
  2. Πραγματοποιούνται για ακόμη μια χρονιά τα μαθήματα Κυπριακών χορών του Χορευτικού Συγκροτήματος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά και του παιδικού χορευτικού συγκροτήματος, με την οικονομική στήριξη του Δήμου. Τα δύο συγκροτήματα συμμετέχουν με επιτυχία σε πολλές δραστηριότητες των οργανωμένων συνόλων Καραβά, καθώς και σε αποστολές του Δήμου στο εξωτερικό.

 

Εκδόσεις/Άλλα θέματα

  1. Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το 12ο τεύχος του περιοδικού «Καραβιώτικα Δρώμενα».
  2. Επανεκτυπώθηκαν οι εκδόσεις «Καραβάς – Λεύκωμα» και «Τα εκκλησιαστικά Μνημεία του Καραβά», οι οποίες είχαν εξαντληθεί.
  3. Εκτυπώθηκε χάρτης για τον Καραβά και την περιοχή Καρπασίας με την ευγενή χορηγία της οικογένειας της Κατερίνας Παντελίδη & Νίκης Μενελάου. Τον συντονισμό είχε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών σε συνεργασία με το Πολυθεματικό Μουσείο Αχαιών Ακτή επί προεδρίας Σάββα Λιασή και συντονιστή τον Ηλία Παντελίδη.
  4. Βρίσκεται σε διαδικασία εκτύπωσης, το βιβλίο «Ματωμένες Μνήμες 1974» του μ. Χαράλαμπου Δαμασκηνού, έκδοση του ΠΙΚ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020.

 

Οι εκδηλώσεις όλων των οργανωμένων συνόλων του Καραβά το 2019

Περιληπτικά κατά τη διάρκεια του 2019 ο Δήμος και τα άλλα οργανωμένα σύνολα του Καραβά πραγματοποίησαν τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • Συνάντηση ομάδας συνταξιούχων – 11/1/2019
  • Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά – 13/1/2019
  • Παρουσίαση βιβλίου του Στέφανου Άννινου υπό την αιγίδα του Δήμου – 24.1.19
  • Μουσική διάλεξη του Δρ. Ιάκου Δημητρίου – 25/1/19 – Δραστηριότητα ΠΙΚ
  • Σύγκλιση όλων των Σωμάτων του Καραβά – 3/2/19
  • Συναυλία Νεολαίας στο Downtown – 6/2/19 – Δραστηριότητα Νεολαίας
  • Παρουσίαση βιβλίου Φραντζέσκας Εμμανουήλ υπό την αιγίδα του Δήμου – 9/2/19
  • Σεμινάριο «Κανονισμός Προστασίας Προσ. Δεδομένων» – 13/2/19
  • Συνάντηση συνταξιούχων στη Λεμεσό – 21/2/19
  • Εκδήλωση Συνεστίαση Καραβιωτών – 24/2/19 – Δραστηριότητα Σωματείου
  • Συνάντηση συνταξιούχων στη Λευκωσία – 28/2/19
  • Παρουσίαση βιβλίων Καραβιώτικα Δρώμενα, Άρωμα Καραβά – 7/3/19
  • Ποιητική συνάντηση – 14/3/19 – Δραστηριότητα ΠΙΚ
  • Εκδρομή Νεολαίας «Γνωρίστε την Κύπρο» – 15-17/3/19
  • Συμμετοχή Νεολαίας στην Παρέλαση – 25/3/19
  • Γενική Συνέλευση Σωματείου – 26/3/19
  • Εκδήλωση για τις Εθνικές Επετείους – 27/3/19 – Δραστηριότητα ΠΙΚ
  • Συνάντηση Συνταξιούχων στην Πάφο – 14/4/19
  • Futsal Νεολαίας Καραβά – 20/4/19
  • Εκδήλωση «Δευτέρα του Πάσχα» – 29/4/19
  • Εσπερινός Αγίας Ειρήνης (Λεμεσός) – 4/5/19
  • Μουσική διάλεξη Ιάκου Δημητρίου – 7/5/19 – Δραστηριότητα ΠΙΚ
  • Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Ιωάννη Αθανασόπουλου – 10/5/19 – Δραστηριότητα ΠΙΚ
  • Παρουσίαση βιβλίου Αναστασίας Χειμωνίδου – 22/5/19 – Δραστηριότητα ΠΙΚ
  • Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου Ηλία Παντελίδη – 15/5/19
  • Εκδρομή Συνταξιούχων – 19/5/19 – Δραστηριότητα Σωματείου
  • Εκδήλωση προς τιμή των αποφοίτων – 12/6/19 – Δραστηριότητα Σχ. Εφορείας
  • Πάρτι γνωριμίας νέων του Καραβά – 20/6/19 – Δραστηριότητα Νεολαίας
  • Υπογραφή πρωτοκόλλου πολιτ. συνεργασίας Ρουμανία – 20-24/6/19
  • Κινηματογραφική βραδιά για τη Λάπηθο και τον Καραβά στην Ι.Μ. Ταμασσού – 12/7/19
  • Αντικατοχικές εκδηλώσεις Κερύνειας (Τύμβος) – 22/7/19
  • Ημερίδα Καραβιωτών Αποδήμων – 26/8/19
  • Μνημόσυνο και διάλεξη στα Κύθηρα – 31/8-1/9/19
  • Κατασκήνωση Νεολαίων Επ. Κερύνειας – 14-15/9/19
  • Σύγκλιση όλων των Σωμάτων – 19/9/19
  • Συνάντηση Συνταξιούχων στη Λευκωσία – 26/9/19
  • Διάλεξη για τα Οκτωβριανά – 9/10/19
  • Εκπαιδ. εξόρμηση Νεολαίας στη Λεμεσό – 11-12/10/19
  • Έκθεση Αγιογραφίας Καραβιωτών – 18/10/19
  • Εσπερινός Αγίου Ευλαλίου μαζί με Λάπηθο – 21/10/19
  • Χορός του Λεμονιού Λονδίνο – 26/10/19
  • Αποστολή Δήμου Καραβά στην Αθήνα – 1-4/11/19
  • Απονομή βραβείων Διαγ. Αφίσας Νεολαίων Επ. Κερύνειας – 12/11/19
  • Διάλεξη από τον Κυριάκο Δημητριάδη – 18/11/19
  • Χορός του Λεμονιού – 23/11/19 – Δραστηριότητα Σωματείου
  • Ανανέωση πρωτοκόλλου συνεργασίας με Ρουμανία – 27-28/11/19
  • Διάλεξη για την Χριστουγεννιάτικη Μουσική – 12/12/19 – Δραστηριότητα ΠΙΚ
  • Εκδήλωση υποτροφιών σε άριστους φοιτητές – 27/12/19 – Δραστηριότητα Σχ. Εφορείας και Ιδρύματος Υποτροφιών Ν. Σιακόλα

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Για την επίτευξη των πιο πάνω σημαντική ήταν η βοήθεια και η συμπαράσταση όλων των ενεργών Καραβιωτών. Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε ιδιαίτερα στους πιο κάτω:

  • τον Αντιδήμαρχο και τα Μέλη του Δ.Σ. Καραβά,
  • τον τέως Δήμαρχο Γιάννη Παπαϊωάννου για τη συνεργασία και τη στήριξή του,
  • τον Πρόεδρο και τα μέλη του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς»,
  • τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών,
  • τη Σχολική Εφορεία Καραβά,
  • τη Νεολαία του Δήμου και τα μέλη του Χορευτικού συγκροτήματος,
  • τη φιλόλογο-ερευνήτρια Πίτσα Πρωτοπαπά για τον συντονισμό της έκδοσης «Ματωμένες Μνήμες 1974» και τη συνεχή συνεργασία της για την ετοιμασία της ετήσιας έκδοσης «Καραβιώτικα Δρώμενα»,
  • τους αρχιτέκτονες Γρηγόρη Πατσαλοσαββή, Χάρη Σολωμού και Αλέξανδρο Ποστεκκή για την αφιλοκερδή εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης ανέγερσης Μνημείου, αφιερωμένο στους Καραβιώτες ήρωες και αγωνιστές,
  • την τέως Αντιδήμαρχο Καραβά/Δημοτική Σύμβουλο Μάρω Χατζηστεφάνου για τον συντονισμό της έκδοσης «Καραβιώτικα Δρώμενα» – τεύχος 12,
  • τους καθημερινούς συνεργάτες του Δήμου, Ανδρέα Πατέρα, Ανδρέα Λάμπρου, Λουκή Ιακωβίδη και Ανδρέα Χαραλάμπους.
  • Τους Πάμπο Χαραλάμπους και Πάμπο Μελαχρινό για την ετοιμασία του ντοκιμαντέρ «Καραβάς», βασισμένο στο ομώνυμο Λεύκωμα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στη Δημοτική Γραμματέα Έμιλυ Καραΐσκου και στη Γραφέα Μαρία Κλεάνθους, καθώς και σε όλους τους φίλους, γνωστούς, συνεργάτες που συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην επίτευξη της αξιόλογής αυτής δράσης του Δήμου μας.

Δέσμευση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά είναι ότι θα συνεχιστεί η πολύπλευρη δραστηριοποίηση και δράση, με στόχο την καλύτερη οργάνωση του Δήμου Καραβά, τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών και τη διατήρηση άσβεστης της μνήμης της κατεχόμενης γης μας.