Απονομή χορηγιών/ενθυμημάτων στους απόφοιτους νέους με καταγωγή τον Καραβά – 29.12.2020

Ο Δήμος Καραβά, το Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» και η Σχολική Εφορεία Καραβά απένειμαν χορηγίες ή/και ενθυμήματα σε νέους και νέες με καταγωγή τον Καραβά.  Χορηγίες και ενθυμήματα δόθηκαν σε πρωτοετείς που παρακολουθούν σπουδές σε κολλέγια, ανώτερες σχολές ή Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού και έχουν εξασφαλίσει βαθμολογία άριστα στο απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης.  Ενθυμήματα δόθηκαν επίσης σε όλους τους απόφοιτους Λυκείων, Τεχνικών και Ιδιωτικών Σχολών που κατάγονται από τον Καραβά, της σχολικής χρονιάς 2019-2020.

Λόγω της πανδημίας και των νέων μέτρων που εφαρμόζονται σχετικά με αυτήν, η εκδήλωση, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί στο Royal Hall, ακυρώθηκε.  Αντί αυτής όλοι οι δικαιούχοι των χορηγιών, καθώς και όλοι οι άποφοιτοι με καταγωγή τον Καραβά, πέρασαν από το οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, σε συγκεκριμένες ώρες που ορίστηκαν την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, για να παραλάβουν τα ενθυμήματα, τα φιλοδωρήματα ή / και τις υποτροφίες που δικαιούνταν.

Οι χορηγίες δόθηκαν από το Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» και το Κληροδότημα «Γεώργιου Τσίμον», το οποίο διαχειρίζεται η Σχολική Εφορεία Καραβά. Το Ίδρυμα Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» ιδρύθηκε με εισφορές που δόθηκαν από το ζεύγος Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα, συνολικού ποσού 500,000 ευρώ, με στόχο να επιβραβεύονται νέοι του Καραβά που διακρίνονται για το χαρακτήρα και τις επιδόσεις τους. Το Ταμείο του Γεώργιου Τσίμον ύψους επίσης 500,000 ευρώ, δημιουργήθηκε από το κληροδότημα που άφησε ο αείμνηστος Γεώργιος Τσίμον με τη διαθήκη του στη Σχολική Εφορεία Καραβά, με το οποίο θα βοηθούνται με υποτροφίες άριστοι φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά.

Δόθηκαν χορηγίες, τιμητικό δίπλωμα και αναμνηστικά δώρα σε 24 άριστους νέους του Καραβά, απόφοιτους Μέσης Παιδείας οι οποίοι φοιτούν στο πρώτο έτος σπουδών σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού. Επίσης δόθηκαν αναμνηστικά δώρα σε 50 περίπου απόφοιτους Λυκείων, Τεχνικών και Ιδιωτικών Σχολών της σχολικής χρονιάς 2019-2020, που κατάγονται από τον Καραβά.

Τιμήθηκαν για την επίδοσή τους οι πιο κάτω:

Αγαθοκλέους Ορέστης, Αχιλλέως ήβη, Γεμέττα Σοφία, Γεωργίου Μαρίλια, Ευαγγελίδης Παρασκευάς, Ιορδάνους Ανθούλα Γεωργία, Καλλής Ανδρέας, Καμαρίτης Δημήτρης, Κούζη Ελένη, Κουρουτζή Νεφέλη, Κούρτη Κωνσταντίνα, Κυριάκου Ιωάννης, Κωνσταντίνου Άντρια, Κώστα Ελένη, Μαλλούππα Νικολαΐς, Μάντολες Μήνα, Μαρκουλλής Ανδρέας, Μιχαήλ Τζούλια, Παπαϊακώβου Κατερίνα, Πετρίδου Έλλη, Σάββα Ευαγόρας, Σιακαλλή Μικαέλλα, Σίφουνα Έλενα και Χατζηπολυδώρου Νικολέττα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν επτά επιπλέον βραβεία σε νέους που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους, με βάση το βαθμό απολυτηρίου Μέσης Εκπαίδευσης:

Το βραβείο «Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα» δόθηκε στον φοιτητή Ιωάννη Κυριάκου, ο οποίος εξασφάλισε την ψηλότερη βαθμολογία στο απολυτήριο Μέσης εκπαίδευσης.

Βραβεία εις μνήμη των πρώην Δημάρχων Καραβά, Παναγιώτη Καλαβά, Ιωάννη Χαρμαντά και Φιλή Χατζηδαμιανού, με χορηγό το ζεύγος Αντώνη και Πίτσας Πρωτοπαπά, δόθηκαν στους αριστούχους απόφοιτους Μαρίλια Γεωργίου, Ανθούλα Γεωργία Ιορδάνους και Μικαέλλα Σιακαλλή, για την επίδοσή τους κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στο Λύκειο.

Βραβεία εις μνήμη των πρώην Δημοτικών Συμβούλων που απεβίωσαν στην προσφυγιά Δημήτρη Κοζάκου, Γιώργου Μαούρη, Σάββα Μαύρου, Κώστα Μυλωνά και Κώστα Νεοφύτου, με χορηγό τον Δήμο Καραβά, δόθηκαν στους αριστούχους απόφοιτους Νεφέλη Κουρουτζή, Έλενα Κώστα και Νικολέττα Χατζηπολυδώρου.

Απονεμήθηκαν επίσης, από το κληροδότημα Τσίμον, οι πλήρεις υποτροφίες για όλα τα έτη σπουδών στους φοιτητές οι οποίοι φοιτούν στο 2ο έτος σπουδών, όπως και στους νέους που εγκρίθηκαν τις προηγούμενες χρονιές.

Κατά την διάρκεια της προσέλευσης των νέων στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών για την παραλαβή των βραβείων τους, τηρήθηκαν με ευλάβεια όλα τα μέτρα που προνοούν τα πρωτόκολλα για προφύλαξη από την πανδημία.  Σε όσους προσήλθαν προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα.

Στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του οικήματος εναλλάσσονταν για να υποδεχτούν και να συγχαρούν τους νέους του Καραβά ο δήμαρχος Νίκος Χατζηστεφάνου, η αντιδήμαρχος Σωτήρα Ποταμίτου και ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Ποστεκκής. Εκ μέρους της Σχολικής Εφορείας παρίσταντο η πρόεδρος Ανδρούλλα Χατζηδαμιανού Ασσιώτου, η γραμματέας Έλενα Διγενή και ο ταμίας Παναγιώτης Γεωργιάδης. Εκ μέρους του Ιδρύματος Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Γιάννης Παπαϊωάννου, τέως δήμαρχος Καραβά, η γραμματέας Μάρω Χατζηστεφάνου, τέως αντιδήμαρχος Καραβά και ο ταμίας Κρις Χριστοδούλου, εκπροσωπώντας την οικογένεια Ν. Σιακόλα.Τιμητική ήταν επίσης η παρουσία του ζεύγους Αντώνη και Πίτσας Πρωτοπαπά, χορηγών των βραβείων εις μνήμη των πρώην Δημάρχων Καραβά.