Συνάντηση συνταξιούχων Καραβιωτών στη Λεμεσό – 17.9.2020

Ο Δήμος Καραβά διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Λεμεσό πρωινή συνάντηση συνταξιούχων Καραβιωτών, τηρώντας την ισχύουσα νομοθεσία, τις κατευθυντήριες οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Κυβέρνησης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Ύψωνα στη Λεμεσό και σε αυτή παρευρέθηκαν 50 περίπου συνταξιούχοι Καραβιώτες. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Καραβά Νίκος Χατζηστεφάνου μαζί με τη σύζυγό του, η αντιδήμαρχος  Σωτήρα Ποταμίτου, ο δημοτικός σύμβουλος Πανίκος Μανώλη και οι κοινοτάρχες Έξω Γειτονιάς Πανίκος Στυλιανού και Αγίου Ανδρέα Ανδρέας Ποταμίτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου, ο οποίος κατάγεται από τον Καραβά. Στην προσφώνηση του ο Δήμαρχος Ύψωνα είπε ότι δεν πρέπει να ξεχνούμε την καταγωγή και τις ρίζες μας. Σημείωσε ότι όσο περνά ο καιρός η επιστροφή μας γίνεται πιο δύσκολη και γι αυτό πρέπει να αγωνιστούμε όσο το δυνατό πιο δυναμικά για να επιτύχουμε τον στόχο μας το συντομότερο δυνατόν.

Ο Δήμαρχος Καραβά προσέφερε στον Δήμαρχο Ύψωνα συμβολικά ασημένιο κλαδί λεμονιάς με λεμονανθούς να του θυμίζουν την καταγωγή του. Ενημέρωσε επίσης τους παρευρισκομένους για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Δήμου και τόνισε ότι ο Δήμος Καραβά μένει ορθός στις επάλξεις της αγωνιστικής προσπάθειας για επιστροφή στον Καραβά σε συνθήκες ελευθερίας και μονιμότητας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προσφέρθηκε από τον Δήμο Ύψωνα καφές σε όλους όσους παρευρέθηκαν και πρόγευμα από τον Δήμο Καραβά. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν τους Καραβιώτες που διαμένουν στη Λεμεσό. Ακολούθησε γεύμα σε κοντινό εστιατόριο, μια προφορά του Δήμου Καραβά.

Σε όλους όσους παρευρέθηκαν δόθηκε αντίγραφο της τελευταίας έκδοσης του Δήμου Καραβά, «Καραβιώτικα Δρώμενα», 2019 και το βιβλίο «Εκκλησιαστικά μνημεία του Καραβά».

Η εκδήλωση έκλεισε μέσα σε πνεύμα εγκαρτέρησης και αγωνιστικής διάθεσης, προσμονής και θέλησης για επιστροφή στη γη του Καραβά.

Ο Δήμος Καραβά εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον Δήμαρχο Ύψωνα για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας στον χώρο του Δημαρχείου, για τους σκοπούς της συνάντησης.