Μουσική Διάλεξη του Εθνομουσικολόγου Χριστόδωρου Μνάσωνος – 12.12.2019

Στα πλαίσια της πολιτιστικής του προσφοράς, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών πραγματοποίησε την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσική διάλεξη από τον εθνομουσικολόγο Χριστόδωρο Μνάσωνος με θέμα «Οι Μουσικές Παραδόσεις των Χριστουγέννων στον Ελληνικό Χώρο».

 

Η διάλεξη αυτή ήταν η τελευταία μιας σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποίησε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών τη χρονιά που μας πέρασε.     Ως πρώτη τέτοια δραστηριότητα ήταν η διάλεξη από τον Δρ. Ιάκο Δημητρίου με θέμα «Η μουσική σχολή της Βενετίας και ο Αναγεννησιακός αβανκαρτισμός», στις 25 Ιανουαρίου και δεύτερη στις 7 Μαΐου.  Ακολούθησε ποιητική συνάντηση στις 14 Μαρτίου και παρουσίαση ποιητικής συλλογής του Γιάννη Αθανασόπουλου στις 10 Μαΐου.  Μέσα στον Μάιο πραγματοποιήθηκαν και δυο παρουσιάσεις βιβλίων. Πρώτη, η παρουσίαση βιβλίου του Ηλία Παντελίδη με τίτλο  «Βιώματα – Κύπρος 1974» στις 15 Μαΐου και στη συνέχεια της Αναστασίας Χειμωνίδου με τίτλο «Το κορίτσι της εισβολής στην Καππαδοκία» στις 22 Μαΐου.

 

Στις 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε διάλεξη για τα Οκτωβριανά από τη φιλόλογο Άννα Νεοφύτου με τίτλο «Τα Οκτωβριανά στην Επαρχία Κερύνειας».  Ακολούθησε διάλεξη από τον Κυριάκο Δημητριάδη με θέμα «Ο Πενταδάκτυλος, τα Κεφαλόβρυσα και τα Κάστρα του», η οποία εντάχθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργάνωσαν οι τρεις Δήμοι και τα οργανωμένα σύνολα της Επαρχίας Κερύνειας, με τη γενική ονομασία «Ημέρες Επαρχίας Κερύνειας».

 

Ολοκληρώνεται μια πολύ επιτυχημένη χρονιά προσφοράς και δράσης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στον πολιτισμό και στα δρώμενα του τόπου.  Υπόσχεση είναι ότι αυτή η προσφορά και δράση θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο.