Εκδήλωση ανανέωσης του Πρωτοκόλλου Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καραβά και ΟΥΝΕΣΚΟ Ρουμανίας – 27.11.19

Την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή ανανέωσης του Πρωτοκόλλου Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καραβά και της ΟΥΝΕΣΚΟ Ρουμανίας. Η εκδήλωση έγινε στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, στον Στρόβολο και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Έπαρχος Κερύνειας, αντιπροσωπεία της Ρουμανικής Πρεσβείας, μέλη της Εθνικής Επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Καραβά, Πρόεδροι  και μέλη των Οργανωμένων συνόλων του Καραβά και της Επιτροπής Φερβολιτέ του Δήμου Καραβά.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Καραβά κ. Νίκο Χατζηστεφάνου, τον κ. Μενέλαο Μενελάου, επικεφαλής του Τμήματος Κυπριακού και Τουρκίας του Υπουργείου, εκ μέρους του Έντιμου Υπουργού Εξωτερικών, την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Κύπρο, κ. Daniella Sezonov – Tane, την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ κ. Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων, Κέντρων και Συνδέσμων της ΟΥΝΕΣΚΟ κ. Daniella Popescu.

Ακολούθησε η ανανέωση του Πρωτοκόλλου Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καραβά και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων, Κέντρων και Συνδέσμων της ΟΥΝΕΣΚΟ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ενθυμημάτων και τραγούδια από τη σοπράνο Καίτη Οικονομίδου.

Στον χώρο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε έκθεση παραδοσιακών κεντημάτων από τη Ρουμανία και τον Καραβά.

Το πρώτο μέρος υπογραφής της εν λόγω συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία τον περασμένο Ιούνιο. Η αποστολή του Δήμου Καραβά μετέβη στην ιστορική πόλη Suceava, όπου παρουσίασε έκθεση του παραδοσιακού Καραβιώτικου κεντήματος «φερβολιτέ» και έθεσε τις πρώτες βάσεις για πολιτιστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Η αποστολή από τη Ρουμανία φιλοξενείται στην Κύπρο από τον Δήμο Καραβά από τις 24 Νοεμβρίου και έχει ήδη επισκεφθεί αρκετά μέρη της Κύπρου και είχε επαφές με διάφορους αξιωματούχους.  Αναμένεται να αναχωρήσει στις 29 Νοεμβρίου 2019.