Ο Δήμος Καραβά στο Φεστιβάλ Κοιλανίου «Αφάμεια» – 5-6.10.19

Την παρουσία του έδωσε ο Δήμος Καραβά μέσα στα πλαίσια του φεστιβάλ «Αφάμεια» που οργάνωσε η Κοινότητα Κοιλανίου.

Μετά από πρόσκληση που πήρε ο Δήμος Καραβά για τη συμμετοχή του στο πιο πάνω Φεστιβάλ, συμμετείχε με έκθεση φερβολιτέ, ενώ παράλληλα κεντήτριες,  έδειχναν και επεξηγούσαν την τέχνη  του κεντήματος αυτού, που κατοχυρώθηκε από την Ουνέσκο στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου. Παρούσα και η δασκάλα του φερβολιτέ κ. Καλλισθένη Κοσιάρη-Λουκά. Την έκθεση πλαισίωναν posters, με προβολή του Καραβά, της τέχνης του και του πολιτισμού του.

Αρκετές εκατοντάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση, να συνομιλήσουν με το Δήμαρχο, τις κεντήτριες, να ρωτήσουν και να μάθουν για τον Καραβά και  την παράδοσή του.

Το Φεστιβάλ Κοιλανίου έχει καταστεί θεσμός εδώ και αρκετά χρόνια και πλαισιώνεται με ποικίλες εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου, στην προβολή των ηθών, των  εθίμων, της  παράδοσης και  του πολιτισμού  του ευρύτερα.

Όλες οι εκδηλώσεις έγιναν υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Καδή.

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι τόσο ο Κοινοτάρχης όσο και ο Όμιλος Κοιλανιωτών για το πετυχημένο και πλούσιο σε εκδηλώσεις Φεστιβάλ τους.

Παράλληλα θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την πρόσκληση να παραστούμε και την παραχώρηση της αίθουσας για την έκθεση μας.