Συμμετοχή του Δήμου Καραβά στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς – 28.9.19

Μέσα στα πλαίσια της οργάνωσης Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς και Διεθνούς Ημέρας Τουρισμού που οργάνωσε  η Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Κύπρου, ο Δήμος Καραβά συμμετείχε με έκθεση κεντημάτων Φερβολιτέ και με Λαϊκούς Παραδοσιακούς Χορούς από το Παιδικό  Χορευτικό Συγκρότημα Καραβά.

Η παρουσίαση της τέχνης του Φερβολιτέ, στοιχείο της Άυλης Πολιτιστικής  Κληρονομιάς του τόπου μας, έγινε από κεντήτριες του Δήμου Καραβά και από την δασκάλα της τέχνης του Φερβολιτέ κ. Καλλισθένη Λουκά Κοσιάρη. Οι επισκέπτες της έκθεσης θαύμασαν το ιδιαίτερα όμορφο και ξεχωριστό  αυτό κέντημα  και έδειξαν ενδιαφέρον για εκμάθησή του.

Η Χορευτική  Παιδική Ομάδα Λαϊκών Παραδοσιακών Χορών  εντυπωσίασε με τους χορούς της,  ιδιαίτερα με το χορό της τατσιάς,  που χόρεψε ο μικρός Ανδρέας Ποταμίτης. Τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Για μια ακόμα φορά ο κατεχόμενος Δήμος Καραβά  έδωσε δυναμικά την παρουσία του, προβάλλοντας τον πολιτισμό του, ένα όπλο αδιαμφισβήτητο και ακαταμάχητο της ύπαρξης του.  Ταυτόχρονα έδειξε την αγωνιστικότητα του και την πίστη του για διατήρηση και επιστροφή στις ρίζες του.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ήταν πολύ πλούσιο και περιλάμβανε ξεναγήσεις στους χώρους του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης Κύπρου, παρουσιάσεις ύφανσης ψαθιού, παρασκευή Κοιλανιώτικων Γλυτζιστών,  αναβίωση παραδοσιακών Κυπριακών χειροτεχνιών, όπως αγγειοπλαστική, υφαντική στον αργαλειό, έκθεση χαρακτικών του καταξιωμένου χαράκτη  Χαμπή Τσαγγάρη, μουσικοθεατρικό δρώμενο, το βασιλόπουλλον της Βενεδιάς και πολλά άλλα.