Η εικόνα του Αγίου Γεωργίου στην Πάφο – 22.9.19

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Κερύνειας οργάνωσαν την μεταφορά της επαναπατρισθείσης εικόνας του Αγίου Γεωργίου, της ομώνυμης εκκλησίας του Καραβά, στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στην Πάφο και την έθεσαν σε προσκύνημα των Καραβιωτών και των φίλων τους που μένουν στην Πάφο.

Ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κερύνειας κ. Χρυσόστομος συνόδευσε την εικόνα του Αγίου και τέλεσε δέηση μέσα στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, παρόντων του Δημάρχου Καραβά κ. Νίκου Χατζηστεφάνου, των ιερέων της εκκλησίας και  των Καραβιωτών  και φίλων τους. Μετά τη δέηση και σύντομους  χαιρετισμούς, τόσο  από τον  Μητροπολίτη,  όσο  το Δημάρχο, οι παρόντες με μεγάλη συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια προσκύνησαν την ιερή εικόνα του Αγίου Γεωργίου, φέρνοντας μυριάδες θύμισες και  κατανυχτικές στιγμές από  το ναό στον οποίο ανήκε η σεπτή εικόνα.

Ακολούθησε συγκέντρωση στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του ναού, όπου οι παρευρισκόμενοι, αφού κεράστηκαν από το Δήμο και από τη Μητρόπολη Κερύνειας, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τόσο τον Δήμαρχο Καραβά όσο και τον Πανιερότατο  Μητροπολίτη Κερύνειας αναφορικά με το έργο που επιτελείται από την κάθε πλευρά. Ακούστηκαν προβληματισμοί, σκέψεις και εισηγήσεις και η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση πως οι συναντήσεις και συγκεντρώσεις Καραβιωτών θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κατά Επαρχία πιο συχνά.

Ο Δήμαρχος απηύθυνε ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της συνάντησης: Τον Μητροπολίτη Κερύνειας και Έξαρχο Καραβά κ. Χρυσόστομο, τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Επιφανείου, την Χρυσάνθη Επιφανείου, νύν Δημοτικό Σύμβουλο,  τον Δήμαρχο Πάφου και το προσωπικό του Δήμου για την παραχώρηση της αίθουσας και όλες και όλους που παρευρέθηκαν.