Εκδήλωση προς τιμή αποφοίτων που κατάγονται από τον Καραβά – 12.6.19

Η Σχολική Εφορεία Καραβά σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς», το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά και τη στήριξη του Δήμου Καραβά, διοργάνωσαν για 32η συνεχή χρονιά στην προσφυγιά, την καθιερωμένη εκδήλωση προς τιμή των αποφοίτων Λυκείων, Τεχνικών και Ιδιωτικών Σχολών που κατάγονται από τον Καραβά.  Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η επιβράβευση των νέων αποφοίτων μαθητών με Καραβιώτικη καταγωγή, η γνωριμία μεταξύ τους και η προβολή ιστορικών στοιχείων και πληροφοριών για τον κατεχόμενο Δήμο του Καραβά,

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στο Στρόβολο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συνολικά 30 περίπου απόφοιτοι νέοι με Καραβιώτικη καταγωγή που απεφοίτησαν από σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης από όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Καραβά Νίκο Χατζηστεφάνου, τον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» Χριστόφορο Χριστοδουλίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά Μάριο Μούγη, την Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κερύνειας Έλενα Οδυσσέως.  Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκ μέρους του Μητροπολίτη Κυρηνείας από τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Παναγιώτη Χριστοδούλου, τον εκπρόσωπο του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης κ. Γιαννάκη Χατζηκωστή, καθώς και ομιλία από την Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Καραβά κ. Ανδρούλλα Χατζηδαμιανού – Ασσιώτου.

Στη συνέχεια έγινε απονομή συμβολικών δώρων σε όλους τους απόφοιτους Λυκείων, Τεχνικών και Ιδιωτικών σχολών που κατάγονται από τον Καραβά. Εκ μέρους των τιμώμενων μίλησε η απόφοιτος Ελένα Schroeder.

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε μουσική ενότητα με τον Ύμνο του Καραβά σε στίχους Δημήτρη Κοζάκου, μουσική και ερμηνεία του Μάριου Χαραλαμπίδη και προβολές διαφανειών του Καραβά.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από το Μέλος της Σχολικής Εφορείας Καραβά Μαρία Καράσαββα.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΑΒΑ