Προσκύνημα εικόνας Αγίου Γεωργίου Καραβά – 3.2.19

Προσκύνημα επαναπατρισθείσας εικόνας Αγίου Γεωργίου Καραβά 3 Φεβρουαρίου, 2019 – Ιερά Μητρόπολη Κυρηνείας

Σε κλίμα συγκίνησης 30μελής αντιπροσωπεία των οργανωμένων συνόλων Καραβά, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Καραβά, επισκέφθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, τον χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Κερύνειας και προσκύνησε την ιστορική εικόνα του Αγίου Γεωργίου, που επαναπατρίστηκε πρόσφατα. Η εικόνα του Αγίου Γεωργίου είναι αφιέρωμα του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Αχειροποιήτου, Μελέτιου προς την ομώνυμη ενοριακή εκκλησία του Καραβά και κατασκευάστηκε το 1829.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά, του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς», της Σχολικής Εφορείας Καραβά, του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, του Συντονιστικού Σώματος Καραβιωτών, οι Κοινοτάρχες και τα μέλη των εκκλησιαστικών επιτροπών.

Ο Μητροπολίτης Κερύνειας κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία των Καραβιωτών προσφέροντας πλούσια φιλοξενία και τονίζοντας την επιθυμία του για συχνές επισκέψεις των πιστών στην Ιερά Μητρόπολη Κερύνειας. Ακολούθησε ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων σχετικά με την επιθυμία των Καραβιωτών να εκτεθεί η επαναπατρισθείσα εικόνα σε χώρο, όπου θα μπορούν να την επισκεφθούν και να την προσκυνήσουν μαζικά οι Καραβιώτες και οι άλλοι πιστοί. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της συντήρησης της Ιεράς Μονής Αχειροποιήτου στον Καραβά, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες χρειάζεται επειγόντως στήριξη και συντήρηση.

Της επίσκεψης προηγήθηκε σύγκλιση των μελών των οργανωμένων συνόλων του Καραβά στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, κατά την οποία έγινε σύντομη ενημέρωση και προγραμματισμός για τις εκδηλώσεις των Σωμάτων του Καραβά για το 2019.