Συμμετοχή Δήμου Καραβά στο ολοήμερο φεστιβάλ αναβίωσης λαϊκών τεχνών του Δήμου Λαπήθου – 12 Μαΐου 2023

 

Ο Δήμος Καραβά συμμετείχε την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 στο ολοήμερο φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Λαπήθου, με σκοπό την αναβίωση των λαϊκών τεχνών, οι περισσότερες από τις οποίες είναι εγγεγραμμένες στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Καραβιώτισσες τεχνίτριες που προσκλήθηκαν στην εκδήλωση επιδείκνυαν την τεχνική κατασκευής της ξεχωριστής δαντέλας του Καραβά «φερβολιτές», η οποία από το 2016, αποτελεί στοιχείο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου μας. Άλλες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ αφορούσαν επιδείξεις κατασκευής κεντημάτων από τη Λάπηθο, την Αθηένου, το Όμοδος και το Κοιλάνι, μαχαιροποιία, αγγειοπλαστική κ.α.

Ο Δήμος Καραβά εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον Δήμο Λαπήθου για την πρόσκλησή του να συμμετέχει ο Δήμος Καραβά στο ολοήμερο φεστιβάλ. Θερμές ευχαριστίες εκφράζει επίσης στις τεχνίτριες φερβολιτέ Μαρούλα Μανώλη, Γιούλα Μουγιάση, Λούλα Αργυρού και Σταυρούλα Αριστοδήμου για την προθυμία τους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

Ο Δήμος Καραβά συνεχίζει άοκνα να προωθεί, να προβάλλει και να μεταλαμπαδεύει την παραδοσιακή τέχνη του Καραβά, τον φερβολιτέ.