ΚΑΡΜΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, 63 ΕΤΩΝ

Γεννήθηκε το 1911. Τα ίχνη του Χριστόδουλου χάθηκαν από το πρωινό του Σαββάτου της 20ης Ιουλίου 1974 στην περιοχή του ανατολικού Καραβά. Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την τύχη του.

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ – ΠΑΓΔΑΤΗ ΑΓΡΙΠΠΙΝΗ, 80 ΕΤΩΝ

Γεννήθηκε το 1894. Πέθανε από φυσικό θάνατο, κατά τη διάρκεια του εγκλωβισμού της στον Καραβά, στο σπίτι του Κ. Παπαδημητρίου στις 25 Σεπτεμβρίου 1974. Τάφηκε την ίδια μέρα μέσα στο χωράφι απέναντι από το σπίτι στης Κασσάνδρας.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΗΛΙΑΣ, 68 ΕΤΩΝ

Γεννήθηκε το 1906. Ο Ηλίας παρέμεινε στο σπίτι του στην περιοχή Έξι Μίλι μαζί με τον αδελφό της γυναίκας του Σωκράτη Στυλιανού Καψούρη, ο οποίος είχε επιστρέψει το Μάρτιο του 1974 μετά από μια μακρά διάρκεια παραμονής του στο εξωτερικό εγκλωβισμένος μετά την απόβαση των Τούρκων που έγινε στην περιοχή.

ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΙΤΣΑ – ΠΑΡΟΥΚΚΟΥ, 79 ΕΤΩΝ

Γεννήθηκε το 1895. Η Μαρίτσα παρέμεινε εγκλωβισμένη και πέθανε από τις στερήσεις και τις κακουχίες στις 3 Οκτωβρίου 1974 στον τόπο του εγκλωβισμού της. Τάφηκε από συγχωριανούς της στο κοιμητήριο του Καραβά.

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, 74 ΕΤΩΝ

Γεννήθηκε το 1900. Πέθανε κατά τη διάρκεια του εγκλωβισμού της στον Καραβά από φυσικό θάνατο στις 10 Αυγούστου 1974.

ΚΑΤΣΙΟΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, 84 ΕΤΩΝ

Γεννήθηκε το 1890. Τα ίχνη του άτυχου Κώστα χάθηκαν στην περιοχή μεταξύ Πέντε Μίλι και Έξι Μίλι του ανατολικού Καραβά από την Κυριακή 21 Ιουλίου 1974, στην οποία είχε μεταβεί. Πιστεύεται ότι έπεσε σε ενέδρα των Τουρκικών στρατευμάτων.

ΠΑΤΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, 43 ΕΤΩΝ

Γεννήθηκε το 1931. Γιος του Χριστόδουλου και της Μουσκούς Πατάτσου, νυμφευμένος με τη Μαρούλλα το γένος Παρπεττά από τον Καραβά και πρώτος ξάδελφος του ήρωα της ΕΟΚΑ, Ιάκωβου Πατάτσου. Το πρωί της 20ης Ιουλίου 1974 βρισκόταν στη βεράντα του σπιτιού της νύφης του Αλεξάνδρας στην περιοχή μεταξύ Πέντε Μίλι και Πικρού Νερού, όπου οι Τούρκοι τον […]

ΚΑΨΟΥΡΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, 66 ΕΤΩΝ

Γεννήθηκε το 1908. Επέστρεψε στην Κύπρο μετά από 54 χρόνια στη ξενιτιά, το Μάρτιο του 1974 και έμενε μαζί με την οικογένειά της αδελφής του Χρυστάλλας στην περιοχή Έξι Μίλι στον Καραβά. Μαζί με το γαμπρό του Ηλία παρέμειναν εγκλωβισμένοι από τις πρώτες ημέρες της εισβολής και η τύχη και των δύο αγνοείται.

ΠΑΥΛΗ ΧΑΤΖΗΣΠΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ, 75 ΕΤΩΝ

Γεννήθηκε το 1899. Πέθανε με φυσικό θάνατο κατά τη διάρκεια του εγκλωβισμού της στον Καραβά.

ΚΟΖΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, 15 ΕΤΩΝ

Γεννήθηκε το 1959. Ήταν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας του Αθανασίου και της Μαρούλλας Κοζάκου και ο μικρότερος από την ομάδα των 12 εν ψυχρώ εκτελεσθέντων το απόγευμα της 21ης Ιουλίου 1974 από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής. Έγινε ταυτοποίηση των λειψάνων με τη μέθοδο του DNA στα πλαίσια του προγράμματος της Δ.Ε.Α. (Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων) και […]

ΠΑΦΙΤΗ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ – ΠΑΓΔΑΤΗ, 80 ΕΤΩΝ

Γεννήθηκε το 1894. Δολοφονήθηκε στο σπίτι του μετά από την είσοδο των τουρκικών στρατευμάτων στον Καραβά. Βρέθηκε νεκρός μπροστά στο σπίτι του στις 13 Αυγούστου 1974. Συγχωριανοί του τον έθαψαν την ίδια μέρα στο σημείο που βρέθηκε.

ΚΟΖΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, 54 ΕΤΩΝ

Γεννήθηκε το 1920. Κώστας και Δέσποινα ήσαν ζευγάρι και γονείς μια πολυμελούς οικογένειας (7 κόρες και 2 γιοι). Ήσαν ιδιοκτήτες του εξοχικού οικογενειακού κέντρου «ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ» που βρισκόταν επί της παραλίας του γραφικού θαλάσσιου κόλπου του Πέντε Μίλι στον Καραβά. Οι Τούρκοι τους πρόλαβαν, τους συνέλαβαν και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ σε μικρή απόσταση από το […]