Θεατρική παράσταση «Στο Πέντε Μίλι» – 24.7.13


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Θεατρική παράσταση «Στο Πέντε Μίλι»


Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 – Δημαρχείο Κερύνειας


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Ανδρέα Κουκίδη με τίτλο «Στο Πέντε Μίλι». Η παρουσίαση της παράστασης έγινε με πρωτοβουλία των τριών κατεχόμενων Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, μέσα στα πλαίσια των αντικατοχικών εκδηλώσεων που διοργάνωσαν οι κατεχόμενοι δήμοι και τα προσφυγικά σωματεία της επαρχίας Κερύνειας την περίοδο 21-25 Ιουλίου 2013.


Η παράσταση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιουλίου, στον υπαίθριο χώρο του οικήματος του Δήμου Κερύνειας (παρά το οδόφραγμα του «Λήδρα Πάλας») και σ’ αυτή παρευρέθηκαν βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου, Πρόεδροι ή εκπρόσωποι Προσφυγικών Σωματείων και πολλοί εκτοπισμένοι από την επαρχία Κερύνειας.


 

Στιγμιότυπο από το χαιρετισμό του Δημάρχου Κερύνειας


Άποψη από την εκδήλωση


Θέμα της παράστασης ήταν το δράμα που βιώνουν οι οικογένειες των αγνοουμένων με την δυσβάστακτη προσμονή να μάθουν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων. Τη σκηνοθεσία του έργου ανέλαβε η κα Πίτσα Αντωνιάδη και σ’ αυτό έλαβαν μέρος οι, Πίτσα Αντωνιάδου, Ξένιος Ξενοφώντος, Γιώργος Αναγιωτός, Φανή Πέτσα, Γιώργος Λώρης, Λουκάς Λουκά, Μαρία Αβραάμ, Σαββούλα Σάββα και Μάριος Βασιλείου.


Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κερύνειας κ. Γλαύκος Καριόλου τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι κατεχόμενοι δήμοι και τα προσφυγικά σωματεία της επαρχίας Κερύνειας για να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη των κατεχομένων μας και αναφέρθηκε στις βασικές ενέργειες που γίνονται για να μεταδοθούν ιστορικά στοιχεία και πληροφορίες στη νέα γενιά. Ανέφερε επίσης ότι η συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας είναι μια ανοιχτή πληγή που δεν πρέπει να μείνει αθεράπευτη, με ειδικότερη αναφορά στην τραγική πτυχή που βιώνουν οι οικογένειες των αγνοουμένων της Τουρκικής Εισβολής του 1974. Ευχαρίστησε επίσης, τη θεατρική ομάδα της κας Πίτσας Αντωνιάδου για τη μεγάλη συμβολή της στην προβολή του θέματος των αγνοουμένων και για την αφοσιωμένη προσφορά της στη θεατρική παραγωγή του τόπου μας.   


Στιγμιότυπα από τη θεατρική παράσταση


Μέσα από την παράσταση προβλήθηκαν σημαντικά μηνύματα, τα οποία σχετίζονται με τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα οποία συνδέονται, όσο και να προσπαθούμε να το αποφύγουμε, με τις τραγικές συνέπειες που δημιούργησε η Τουρκική Εισβολή του 1974.