Συμμετοχή Δήμου Καραβά στο Φεστιβάλ του Δήμου Γερίου – 12 Σεπτεμβρίου 2012


Συμμετοχή Δήμου Καραβά στο Φεστιβάλ του Δήμου Γερίου


Τετάρτη – 12   Σεπτεμβρίου 2012Ο Δήμος Καραβά συμμετείχε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Γερίου με τίτλο «Ζωή και Φως μέσα από την Παράδοση». Το φεστιβάλ το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα της Υπουργού Εσωτερικών κα Ελένης Μαύρου πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης Αντώνη Αντωνίου.


Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Μηνά στο Γέρι και περιλάμβανε παραδοσιακή μουσική, τραγούδι, χορό και παρουσίαση εκθεμάτων λαϊκής τέχνης από ελεύθερους και κατεχόμενους Δήμους και κοινότητες της Κύπρου.


   

Άποψη από το φεστιβάλ στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Μηνά


Η Υπουργός Εσωτερικών μαζί με το Δήμαρχο Γερίου, τους Δημάρχους των κατεχόμενων Δήμων και τους Δημοτικούς Συμβούλους Καραβά που παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ


Ο Δήμος Καραβά συμμετείχε στο φεστιβάλ με δικό του περίπτερο στο οποίο παρουσιάστηκαν εκθέματα λαϊκής τέχνης, κεντήματα «Φερβολιτέ» καθώς και έκθεση φωτογραφίας.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η έντιμη Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου, οι Δήμαρχοι των κατεχόμενων Δήμων Κυθρέας, Λαπήθου, Καραβά, Ακανθούς και ο Δήμαρχος Γερίου, πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων και οργανώσεων και λαογραφικοί όμιλοι της περιοχής.
 

Αναμνηστική φωτογραφία στο περίπτερο του Δήμου Καραβά


Στην ομιλία της η Υπουργός Εσωτερικών κα Μαύρου καθώς και ο Δήμαρχος Γερίου τόνισαν τη μεγάλη σημασία που έχει ο πολιτισμός στην ποιότητα της ζωής κάθε κοινωνίας και ότι από τον πολιτισμό μπορούμε να δώσουμε εφόδια ποιοτικής δημιουργίας στη νέα γενιά για να διατηρηθεί η ταυτότητα του τόπου μας με τα πλούσια πολιτιστικά του στοιχεία και παραδόσεις.