Συμμετοχή Δημάρχου Καραβά στη Τελετή «Βάφτισης» του Δημάρχου Κερύνειας – 11 Φεβρουαρίου 2012

Συμμετοχή Δημάρχου Καραβά στη Τελετή «Βάφτισης» του Δημάρχου Κερύνειας


Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012 


Ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου συμμετείχε στην τελετή «Βάφτισης» του Δημάρχου Κερύνειας που διοργάνωσε ο Δήμος Κερύνειας σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Κερύνειας και το Πολιτιστικό Ίδρυμα ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΧΡΥΣΟΚΑΒΑ.


Η τελετή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 στο χώρο που στεγάζεται ο Ναυτικός Όμιλος Κερύνειας στη Λεμεσό.


   

Νερό από τη θάλασσα της Κερύνειας


Επίδοση δώρου απεικόνιση του καραβιού της Κερύνειας σε ψηφιδωτό


Το πρόγραμμα της τελετής περιελάμβανε:


Μεταφορά θαλάσσιου νερού από την Πέτρα του Αρχαγγέλου από τη θάλασσα της Κερύνειας μας. Το νερό τοποθετήθηκε σε αμφορέα ο οποίος ταξίδεψε το 2004 χίλια τετρακόσια ναυτικά μίλια, Κύπρο-Ελλάδα-Κύπρο. Τα 8 μέλη του Δ.Σ. προσέφεραν νερό στο Δήμαρχο και ακολούθως ο Δήμαρχος πέρασε μπροστά από 5 Κερυνειώτες: (1) Το Δήμαρχο Αμμοχώστου, ο οποίος του παρέδωσε το δεξιό οιάκιο του καραβιού που θα περιμένει στη θάλασσα (2) την Πρώτη γυναίκα Βουλευτή της Κύπρου, Κερυνειώτισσα Ρήνα Κατσελλή, η οποία του παρέδωσε το αριστερό οιάκιο (3) το Φύλακα του Κάστρου της Κερύνειας, Γιάννη Κλεάνθους, ο οποίος παρέδωσε το κλειδί εισόδου στο κάστρο της Κερύνειας (4) το Δήμαρχο Λαπήθου ο οποίος παρέδωσε τον αρχαίο Τρίτωνα-Σηματοδότη και (5) το Δήμαρχο Καραβά ο οποίος παρέδωσε τη Μαγνητική Πυξίδα του καραβιού για να καθοδηγήσει ορθά το καράβι στον προορισμό του, στον Καραβά τη Λάπηθο και την Κερύνεια.


   

Τελετουργικό εκδήλωσης  Τα δώρα που θα παραλάβει από τους επίσημους ο  Δήμαρχος Κερύνειας


Ο Δήμαρχος Καραβά παραδίδει την πυξίδα στο Δήμαρχο Κερύνειας με την ευχή Καλοτάξιδο


Ο Δήμαρχος Κερύνειας αφού παρέλαβε τα πιο πάνω τα παρέδωσε δια θαλάσσης, στον Κυβερνήτη και το πλήρωμα του καραβιού το οποίο απέπλευσε με στόχο να θυμίζει προς όλους ότι το ταξίδι για το λιμάνι της Κερύνειας θα γίνει μια μέρα, ένας στόχος που είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη λευτεριά της Κύπρου μας και την αποστολή των κατεχόμενων Δήμων μας.


   

Ο Δήμαρχος Κερύνειας στο πρώτο στάδιο επιβίβασής του για να ανεβεί στο Καράβι της Κερύνειας


Το καράβι της Κερύνειας