Πασχαλινή εκδήλωση Καραβιωτών – 6/5/2013


Πασχαλινή εκδήλωση Καραβιωτών


«Δευτέρα της Λαμπρής»


Ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς», το Αθλητικό Σωματείο Pokka – ΑΕΚ Καραβά «Λάμπουσα» και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά, διοργανώνουν και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση – συγκέντρωση των Καραβιωτών και φίλων του Καραβά, τη Δευτέρα του Πάσχα.


Η εκδήλωση της Δευτέρας της Λαμπρής, η οποία έχει ως στόχο την αναβίωση των εθίμων του τόπου μας και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των σκορπισμένων Καραβιωτών, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Μαΐου στον Κόρνο, στις εγκαταστάσεις του Σώματος Προσκόπων Κύπρου. Της εκδήλωσης θα προηγηθεί δέηση η ώρα 1.00 μετά το μεσημέρι στο εκκλησάκι του Αγίου Ευφημιανού που βρίσκεται στο χώρο της εκδήλωσης στην οποία θα προστεί ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος.


Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει μπουφέ από ιδιώτη επαγγελματία και θα προσφερθεί γεύμα στην τιμή των 8 ευρώ κατ’ άτομο. Για παιδιά και μέλη της νεολαίας Καραβά, καθώς και για τους συνταξιούχους, η τιμή θα είναι επιχορηγημένη από το Δήμο Καραβά με κόστος 4 ευρώ το άτομο. Η κάθε οικογένεια, παρέα να μεριμνήσει για τα δικά της ποτά και παραδοσιακά εδέσματα (φλαούνες, τσουρέκια κ.α.). Μετά τη συνεστίαση θα διοργανωθούν διαγωνισμοί με αθλοπαιδιές (ποδόσφαιρο, πετόσφαιρα, σακκουλοδρομίες, αυγοδρομίες και τράβηγμα σχοινιού).


Σημαντική παράκληση προς όλους είναι όπως όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και το φαγητό να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του Δήμου Καραβά, τηλ. 22518937 (ώρες γραφείου).


Στη δύσκολη περίοδο που περνούμε με την οικονομική κρίση, η διοργάνωση της εκδήλωσής φέτος θα αναδείξει σε μεγαλύτερο βαθμό τη σημασία της αλληλεγγύης και της στήριξης προς το συνάνθρωπο. Η επανασύνδεση των εκτοπισμένων Καραβιωτών θα δώσει επιπρόσθετα στοιχεία αναπτέρωσης του ηθικού, της πίστης και της ελπίδας για καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.