Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Πέτρου Πετρίδη – 10.10.17

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Πέτρου Πετρίδη


«Το Δάκρυ της Ψυχής»


Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017


 


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, στον  πολυχώρο Εκδόσεων «Εν Τύποις», η εκδήλωση παρουσίασης της νέας Ποιητικής Συλλογής του Πέτρου Πετρίδη με τίτλο «Το Δάκρυ της Ψυχής».


Η εκδήλωση έγινε με την στήριξη του Δήμου Καραβά και των Εκδόσεων «Εν Τύποις» και περιελάμβανε χαιρετισμούς, από τον Δήμαρχο Καραβά, Δρ Νίκο Χατζηστεφάνου και τον Διδάκτορα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Σάββα Θ. Κόκκινο, ανάγνωση ποιημάτων από την Χριστίνα Μεταξά, Καθηγήτρια Αγγλικής και Γαλλικής Φιλολογίας καθώς και παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Το Δάκρυ της Ψυχής», από τη Δρ Ξένια Τσολάκη-Μεταξά, Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, Ιδιοκτήτρια και Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Ιδιωτικού Φροντιστηρίου XTMPI.


Ακολούθησε αντιφώνηση από τον Πέτρο Πετρίδη και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Κυπριακά Παραδοσιακά τραγούδια από τον Μιχάλη Χατζημιχαήλ, Μελετητή-Ερμηνευτή της Κυπριακής Μουσικής Παράδοσης καθώς και τη Χριστίνα Μεταξά, η οποία ερμήνευσε δική της σύνθεση.


Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση φωτογραφίας του αείμνηστου Ιάκωβου Πετρίδη των δεκαετιών ’50-60 και του Πέτρου Πετρίδη.


Ο αγαπητός Πέτρος Πετρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1961, με ρίζες στο κατεχόμενο Τρίκωμο. Είναι κάτοχος του τίτλου Bachelor of Arts, με επαίνους, από το New Jersey State College. Έτυχε μετεκπαίδευσης στο New York Institute of Technology στη σκηνοθεσία ειδήσεων και επικαιρικών εκπομπών. Yπήρξε παραγωγός και παρουσιαστής της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής «Η Κύπρος μας», της πρώτης κυπριακής εκπομπής που παρουσιάστηκε από την Αμερικάνικη τηλεόραση από το 1987 έως το 2003. Είναι ιδρυτής και σκηνοθέτης της Πολιτιστικής Ομάδας Νέας Υόρκης «Η Κύπρος μας». Διετέλεσε, επί σειρά ετών, ανταποκριτής των κυπριακών σταθμών: ΡΙΚ, «Ο Λόγος» και «Ράδιο Πάφος». Είναι βραβευμένος φωτογράφος, με πολλές ατομικές εκθέσεις στο ενεργητικό του. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές «Επιστροφή», (Νέα Υόρκη 1992), «Τις Νύχτες της Σιωπής», (Νέα Υόρκη 2000) και το «Δάκρυ της ψυχής», (Εκδόσεις Εν Τύποις 2016), το βιβλίο Φωτογραφίας και Έρευνας «Σε ξένη πατρίδα-Απόδημοι Κύπριοι στις ΗΠΑ» (Εκδόσεις Εν Τύποις 2005), το Φωτογραφικό Λεύκωμα «Κύπρος πέρα από το χρώμα» (Εκδόσεις Εν Τύποις 2007), το βιβλίο Έρευνας-Φωτογραφίας-Ποίησης «Μνήμες Αξεθώριαστες» (Εκδόσεις Εν Τύποις 2011) και το βιβλίο Φωτογραφίας και Έρευνας «Καραβάς η ψυχή μας» (Εκδόσεις Δήμος Καραβά 2011). Το 2016 ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης Καραβά.
Στιγμιότυπο από τον χαιρετισμό του
Δημάρχου Καραβά


Αντιφώνηση από τον Πέτρο Πετρίδη