Η συμμετοχή των Κυπρίων εθελοντών στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13 – 5 Δεκεμβρίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ«


Εκδήλωση «Η συμμετοχή των Κυπρίων εθελοντών στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13»


5 Δεκεμβρίου 2012


Ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Καραβά διοργανώνει την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30μμ εκδήλωση με τίτλο «Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι και η συμμετοχή των Κυπρίων εθελοντών».


Στην εκδήλωση θα γίνουν δύο κύριες παρουσιάσεις. Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Πέτρο Παπαπολυβίου με θέμα «Η προσφορά των Κυπρίων εθελοντών στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913» με αναφορά στη θυσία του Δημάρχου Λεμεσού και πολιτευτή Χριστόδουλου Σώζου που σκοτώθηκε στο Μπιζάνι στις 6 Δεκεμβρίου 1912, πριν ακριβώς 100 χρόνια. Η δεύτερη παρουσίαση θα γίνει από τον ιστορικό ερευνητή του Κέντρου Ερευνών της Ιεράς Μονής Κύκκου κ. Κωστή Κοκκινόφτα με θέμα «Η προσφορά των Καραβιωτών εθελοντών στους Βαλκανικούς Πολέμους».


Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος του αδελφοποιημένου Δήμου Αμυνταίου κ. Ιωακείμ Ιωσηφίδης, ο Μητροπολίτης Κερύνειας κ. Χρυσόστομος, ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Βασίλης Παπαϊωάννου και εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Πρέσβης της Ελλάδας θα τιμηθεί για τη διαχρονική στήριξή του στο έργο του κατεχόμενου Δήμου μας, καθώς επίσης στο πρόσωπό του θα εκφραστεί η εκτίμηση ολόκληρου του Κυπριακού Ελληνισμού για τη στήριξη και βοήθεια που προσφέρει ο Ελληνικός λαός και η πολιτεία της Ελλάδας στον αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για να αποκτήσει η πατρίδα μας την ελευθερία της. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα παρουσιάσει ο συνδημότης μας Σάββας Κοσιάρης.


Σημειώνουμε ότι  μέσα από το περιεχόμενο της πιο πάνω εκδήλωσης θα προβληθούν αξιόλογα ιστορικά στοιχεία που σχετίζονται με τον κατεχόμενο Δήμο μας, καθώς επίσης και το ότι το συνολικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα δώσει μια σημαντική αναβάθμιση στις  ποιοτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος μας.


Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη συμμετοχή των Κύπριων εθελοντών στους Βαλκανικούς πολέμους.