Έναρξη 3ου κύκλου διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Κατεχόμενων Δήμων Επαρχίας Κερύνειας


ΕΝΑΡΞΗ 3ου ΚΥΚΛΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ


ΤΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ;


Με πλούσιο θεματολόγιο επανέρχεται το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Κατεχόμενων Δήμων της Επαρχίας Κερύνειας που συνδιοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πανεπιστήμιο Κύπρου, οι Κατεχόμενοι Δήμοι Λαπήθου, Κερύνειας και Καραβά, καθώς και η Ιερά Μητρόπολη Κερύνειας.


Tο φετινό πρόγραμμα αρχίζει με διάλεξη που θα δώσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης με τίτλο «Τι πατρίδα είναι κι αυτή;».  Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014 στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, Οδός Κυνίρα 5-6, Άγιος Αντρέας, στη Λευκωσία στις 7:30μ.μ.


Ακολουθούν θέματα όπως «Ιδιοκτησιακό Καθεστώς στην Επαρχία Κερύνειας και οι υφιστάμενοι κίνδυνοι» με εισηγητή τον Βουλευτή Σοφοκλή Φυττή, «Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις: Όταν η εκπαιδευτική έρευνα συναντά και επιβεβαιώνει τη λαϊκή θυμοσοφία» με εισηγητή τον Λέκτορα Χαράλαμπο Γ. Χαραλάμπους, «Η Κυπριακή διένεξη: Καταστάσεις εξαίρεσης, μεταβατική δικαιοσύνη και ιδιωτικοποίηση της διευθέτησης» με εισηγητή τον Καθηγητή Κώστα Μ. Κωνσταντίνου, «Περιβαλλοντικές, Τεχνικές και  Οικονομικές πτυχές του Φυσικού Αερίου» και εισηγητή τον Κωνσταντίνο Χατζηστάσου, «Οι σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στην αποικιακή περίοδο» με εισηγητή τον Σώτο Κτωρή, «Η Τεχνική Επιτροπή Διάσωσης και Συντήρησης Μνημείων. Το έργο της μέχρι σήμερα και τα σχέδια για το αύριο» και εισηγητή τον Δρ Τάκη Χατζηδημητρίου και τέλος «Η Αγιοπνευματική ζωή ως προϋπόθεση επιστροφής» με εισηγητή τον Μητροπολίτη Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομο.


Σημειώνεται ότι όλες οι διαλέξεις του θεσμού θα πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Δευτέρα έκαστου μήνα, μεταξύ 7:30μ.μ. και 9:00μ.μ. και το κοινό το οποίο παρακολουθεί τη διάλεξη μπορεί να απευθύνει ερωτήσεις στον εισηγητή και ταυτόχρονα να αναπτυχθεί εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των εισηγητών και του κοινού.


Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Κατεχόμενων Δήμων Επαρχίας Κερύνειας στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο του Πανεπιστημίου Κύπρου και στον σύνδεσμο: http://www.ucy.ac.cy/pr/el/free-universities#keryneia