Διήμερη εκδρομή στον Πεδουλά ΔΣΝΔΚ – 8-10.3.2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Διήμερη εκδρομή στον Πεδουλά


Διοργανωτής: Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Καραβά


Ακόμα μια πετυχημένη δραστηριότητα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Καραβά πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8-10 Μαρτίου 2013. Μετά από αίτηση που εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το συμβούλιο εξασφάλισε χορηγία για διοργάνωση διήμερης εκδρομής με στόχο τη γνωριμία της περιοχής του Τροόδους και ειδικότερα του γραφικού χωριού Πεδουλάς.


Στην πιο πάνω εκδρομή συμμετείχαν 20 περίπου νέοι με Καραβιώτικη καταγωγή, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Βυζαντινό και το Λαογραφικό   μουσείο του χωριού καθώς και να γνωρίσουν τα γειτονικά χωριά Καλοπαναγιώτης και Μουτουλάς.


   

Η αποστολή της νεολαίας στον Καραβά στο προαύλιο του μοναστηριού Ιωάννου του Λαμπαδιστή στον Καλοπαναγιώτη. Στα δεξιά ο Δήμαρχος Καραβά Γιάννης Παπαϊωάννου


Στιγμιότυπο από συνεστίαση σε παραδοσιακή ταβέρνα στον Καλοπαναγιώτη


Επίσης, η ομάδα των νέων του Καραβά επισκέφτηκε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή στον Καλοπαναγιώτη. Εξαιρετικά έργα θρησκευτικής κληρονομιάς του χωριού βρίσκονται στο εικονοφυλάκιο της Ιεράς μονής, το οποίο στεγάζεται στο παλαιό σχολείο της κοινότητας, στο ίδιο σύμπλεγμα που βρίσκεται και το μοναστήρι. Το σχολείο αναπαλαιώθηκε με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Μόρφου και με χορηγία του μακαριστού τέκνου της κοινότητας Καλοπαναγιώτη, Κωνσταντίνου Λεβέντη. Η επίσκεψη στο εικονοφυλάκιο και η ξενάγηση που έγινε, έδωσε πολύτιμες πληροφορίες γνώσης στους νέους του Καραβά για την πλούσια θρησκευτική παράδοση της περιοχής. Τα ανεκτίμητης αξίας θρησκευτικά έργα και εικόνες που βρίσκονται στο μουσείο προέρχονται από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή και από εκκλησίες του Καλοπαναγιώτη.


Η διαμονή της αποστολής των νέων του Καραβά έγινε σε ξενοδοχείο στον Πεδουλά. Η όλη διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και όλοι όσοι συμμετείχαν είχαν πολύ καλές εμπειρίες και εικόνες από τις ομορφιές της περιοχής, καθώς επίσης η αλληλογνωριμία και σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των νέων του Καραβά δημιούργησε ένα πολύ θετικό κλίμα για να συνεχιστούν τέτοιες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες.