Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά – 12.1.2020

Για άλλη μια φορά, παιδιά με Καραβιώτικη καταγωγή μαζί με τους γονείς τους ξανάσμιξαν στην προσφυγιά.

Πάνω από 80 παιδιά, άγνωστα μεταξύ τους, με μόνο κοινό σημείο αναφοράς την καταγωγή τους, βρέθηκαν στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε το Προσφυγικό Σωματείο «Ο ΚΑΡΑΒΑΣ», σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Καραβά και τη στήριξη του Δήμου Καραβά. Στόχος η αλληλογνωριμία τους, η διατήρηση της Καραβιώτικης ταυτότητας τους και η διατήρηση άσβεστου του πόθου για επιστροφή στον αγαπημένο μας Καραβά. Σε όλα τα παιδιά που παρευρέθηκαν δόθηκαν δώρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, στο Στρόβολο και περιελάμβανε μεταξύ άλλων, κόψιμο της βασιλόπιτας, χαιρετισμούς και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά.

Τα παιδιά έδειξαν τις γνώσεις τους για τον Καραβά σε ένα ξεχωριστό διαγωνιστικό πρόγραμμα με ερωτήσεις και απαντήσεις για την ιστορία, τα μνημεία και τις παραλίες του κατεχόμενου σήμερα Δήμου.

Ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά αποτέλεσε η είσοδος και ξενάγησή τους στο πλανητάριο που είχε τοποθετηθεί στον χώρο της εκδήλωσης. Είχαν έτσι την ευκαιρία για μια πρώτη  γνωριμία με τα άστρα, τους πλανήτες και τα άλλα ουράνια σώματα. Στο τέλος έβγαιναν από το πλανητάριο ενθουσιασμένα και εντυπωσιασμένα.

Το κόψιμο της βασιλόπιτας έγινε από τον Δήμαρχο Καραβά Νίκο Χατζηστεφάνου, τον Αντιπρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» Ανδρέα Χαραλάμπους και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά Μάριο Μούγη, οι οποίοι μετέφεραν σε όλους τις ευχές τους για σύντμηση του χρόνου της προσφυγιάς. Τόνισαν επίσης τη μεγάλη σημασία που έχει η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων για συντήρηση της μνήμης των κατεχόμενων περιοχών μας.

Ο Δήμαρχος και ο αντιπρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου διαβεβαίωσαν για άλλη μια φορά, ότι η αποστολή του Δήμου και του Σωματείου θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό με διάφορες εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, με στόχο την προβολή ιστορικών και άλλων στοιχείων του Καραβά.