Αφιέρωμα για τον αοίδιμο Μητροπολίτη Κυρηνείας κ.κ. Παύλο – 12 Νοεμβρίου 2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εκδήλωση για τον αοίδιμο Μητροπολίτη Κυρηνείας Παύλο


Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 


Ο Δήμος Καραβά σε συνεργασία με το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» και τον σύνδεσμο «Συνεξέλιξη» διοργάνωσαν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011, εκδήλωση «Αφιέρωμα για τον αοίδιμο Μητροπολίτη Κυρηνείας κ.κ. Παύλο».


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών στο Στρόβολο ενώ προηγήθηκε η τέλεση του 40ήμερου μνημόσυνου του Μητροπολίτη, στην εκκλησία της Παναγίας του Τράχωνα στο Στρόβολο.


   

Στιγμιότυπο από την τέλεση του 40ήμερου μνημόσυνου του Μητροπολίτη, στην εκκλησία της Παναγίας του Τράχωνα στο Στρόβολο


Στιγμιότυπο από την ομιλία του γραμματέα της Μητρόπολης Κυρηνείας κ. Χριστόδουλου Παχουλίδη


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Νίκο Χατζηστεφάνου και ομιλίες από τον Δήμαρχο Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, τον εφημέριο του Ιερού Ναού της Παναγίας του Τράχωνα οικονόμο πατέρα Γεώργιο Χρυσοστόμου με τίτλο «Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος, όπως τον γνώρισα» και την πρόεδρο του Συνδέσμου «Συνεξέλιξη» κυρία Αντωνία Κολλιαράκη με τίτλο «Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος ως πνευματικός Πατέρας». Ακολούθησε προβολή διαφανειών με τα θρησκευτικά μνημεία και τις εκκλησίες της επαρχίας Κερύνειας σε κείμενα και επιμέλεια κ. Χριστόδουλου Παχουλίδη, γραμματέα της Μητρόπολης Κυρηνείας.


Στην αίθουσα της εκδήλωσης υπήρχε επίσης έκθεση φωτογραφίας, με τις εκκλησίες του Καραβά όπως είναι σήμερα.
 

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Παναγίας του Τράχωνα, πατήρ Γεώργιος Χρυσοστόμου απευθύνει ομιλία με τίτλο «Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος, όπως τον γνώρισα»


Μέσα από τις αναφορές που έγιναν στην εκδήλωση αναδείχθηκαν τα πλούσια χαρίσματα του μακαριστού Μητροπολίτη Κυρηνείας Παύλου καθώς επίσης και το πολύπλευρο κοινωνικό και πνευματικό έργο του ο οποίος ήταν πάντοτε συμπαραστάτης στο έργο και την αποστολή των κατεχόμενων Δήμων της Επαρχίας Κερύνειας.


Για τη ομιλία της κας. Αντωνίας Κολλιαράκη με τίτλο «Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος ως πνευματικός Πατέρας» πιέστε εδώ.